این سایت جدید، که "اروپیانا" Europeana خوانده میشود، شامل نقاشی، عکس، فیلم، کتاب، نقشه و متون نگهداری شده در هزار موزه، کتابخانه ملی و آرشیوهای اروپا می شود.
ویوین ردینگ، کمیسر اتحادیه اروپا در امور اطلاعاتی می گوید اروپیانا برای مثال به یک دانشجوی چک این امکان را می دهد که محتویات "کتابخانه بریتانیا" را بدون آنکه به لندن شهر سفر کند، ببیند و یک دوستدار هنر در ایرلند نیز بتواند در خانه اش تابلوی مونالیزا در لوور پاریس را تماشا کند.
گزارشگران این طرح را بلندپروازانه اما دشوار توصیف کرده اند.
اونا لونگسکو، گزارشگر امور اروپایی در بی بی سی، می گوید فرانسه اولین کشور عضو اتحادیه اروپا بود که از اجرای چنین طرحی استقبال کرد چون مانند برخی کشورهای دیگر اروپایی نگران است تلاش شرکت آمریکایی گوگل برای آنلاین کردن میلیون ها کتاب باعث شود آمریکا سلطه بر فرهنگ جهان را از آن خود کند.
حدود نیمی از محتویات اروپیانا از موسسات فرهنگی فرانسه تامین شده است.
اما امید می رود که با حمایت مالی و فرهنگی سایر کشورهای اروپایی مانند آلمان و لهستان، گنجینه های فرهنگی بیشتری از سراسر اروپا در دسترس کاربران اینترنت قرار بگیرد.
"کتابخانه بریتانیا" در لندن از جمله صدها سازمان فرهنگی است که در تامین ذخیره اطلاعاتی این کتابخانه دیجیتالی سهیم بوده است. کتابخانه بریتانیا اطلاعات صوتی، تصویری و متن در اختیار اروپیانا قرار داده است.
استیون بوری، رئیس مجموعه اروپا و آمریکای کتابخانه بریتانیا می گوید: "کاربران اینترنت با مراجعه به سایت اروپیانا می توانند به نسخه دیجیتالی تاریخ اروپا، که در کتابخانه ها، آرشیوها و موزه های اروپا نگهداری می شود، دسترسی پیدا کنند. این مطالب می تواند به شکل متن، عکس، صوت یا فیلم باشد."
کمیسیون اروپا و موزه لوور فرانسه نیز در طرح چند رسانه ایی اروپیانا مشارکت دارند.
محتویات گسترده کتابخانه اینترنتی اتحادیه اروپا از موسسات فرهنگی تمام کشورهای عضو اتحادیه اروپا تامین شده است.
کتابخانه های ملی اتحادیه اروپا نسخه های چاپی و دیجیتالی کتاب های کم یاب و ارزشمند خود را در اختیار گردانندگان این کتابخانه گذاشته اند. البته به گفته گزارشگر بی بی سی در حال حاضر فقط یک درصد از کتابهای این کتابخانه دیجیتالی شده که مسئله حقوقی یکی از دلایل آن است.
آرشیوهای دولتی در اتحادیه اروپا نیز مدارک مهم ملی خود را در اختیار کمیسیون اروپا گذاشته اند تا به ذخیره اطلاعاتی کتابخانه اروپیانا اضافه شود.
کمیسیون اروپا خالق این طرح و بنیاد کتابخانه دیجیتالی اروپا مجری آن بوده است. اروپیانا قرار است در سال 2010 گسترش بیشتری یابد.
گزارش شده که اروپیانا چند ساعت پیش از راه اندازی رسمی از کار افتاده بود که احتمالا به خاطر هجوم علاقمندانی بوده است که می خواسته اند هر چه سریعتر این سایت را ببینند.